s Werelds grootste kraanschip Sleipnir (Heerema) is voor het eerst in de haven van Rotterdam, zo meldt Port of Rotterdam. Sembcorp Marine, een Singaporese scheeps- en offshore-bouwer, voltooide in juli 2019 de bouw van Sleipnir en sindsdien is het schip druk bezig geweest over de hele wereld. Het heeft twee kranen aan boord, die elk 10.000 ton kunnen tillen. Dit vermogen maakt het geschikt voor de grootste offshore-klussen, zoals het bouwen van windturbines op zee.
Bijzonder aan Sleipnir is dat het een ‘dual fuel’-aandrijving heeft en daardoor volledig op LNG kan varen.
Het schip gaat zich voorbereiden op ontmantelingswerkzaamheden op de Noordzee, namelijk het zo schoon mogelijk opruimen van verouderde boorplatforms.

Tekst en foto Cruise Port Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *