Grip1 hulpverlening na onwel wordingen Bertus Bliekhuis Hoek van Holland.

zondag 28 januari 2018 – In het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland zijn zondag tegen het middaguur (veertien medewerkers en bewoners onwel geworden) maar het bleek om 4 mensen te gaan, zo meldt mediapartner Rijnmond. Direct werden meerdere ambulances naar de Hoekse Brink gestuurd en ook de traumahelikopter werd gealarmeerd.

Er werd geklaagd over een vreemde lucht. De brandweer heeft er metingen verricht. Duidelijk is dat het geen koolmonoxide is, maar wat het dan wel is, is nog niet duidelijk.

De bewoners van het verzorgingshuis bevinden zich in de recreatieruimte beneden, alle woningen zijn ontruimd.

Update
Vreemde lucht verzorgingstehuis Hoek van Holland – Uit metingen is gebleken dat de oorzaak komt door een hogere concentratie CO2 (uitademingslucht) in combinatie met een hoge temperatuur en slechte ventilatie
Tekst wos.media Rijnmondveilig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *